Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: tartósítószer

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: Egyes Lactococcus lactis baktériumtörzsek által termelt ún. bakteriocin, amely több, hasonló felépítésű polipeptidből áll. A bakteriocinek olyan baktériumok által termelt polipeptidek vagy fehérjék, melyek más baktériumokat elpusztítanak vagy szaporodásukat gátolják. Tejtermékekben, a bennük lévő tejsavbaktériumoknak köszönhetően természetes módon is előfordul.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: feldolgozott (ömlesztett) sajttermékek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 234 Nizin jelentése magyarul

Vidanet banner