Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: édesítőszer

Nem kívánatos hatások: Fenil-alanin forrást tartalmaz.

E-szám rövid leírása: A só mintegy 2:1 tömegarányú aszpartám és aceszulfám K oldatának felmelegítésével készül. Kb. 350-szor édesebb a cukornál. Az édesítőszer a szervezetben alkotóelemeire bomlik. Míg az aceszulfám változatlan formában kiürül a szervezetből, az aszpartám aminosavakra, aszparaginsavra és fenil-alaninra bomlik.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: asztali édesítőszerek, csökkentett energiatartalmú italok, édességek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 962 Aszpartám-aceszulfámsó jelentése magyarul

Vidanet banner