Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: Színezék
Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás reakciókat válthat ki.
E-szám rövid leírása: A kárminokat és a kárminsavat a kosnilból állítják elő – amely a bíbortetű (Dactylopius coccus Costa rovar) nőnemű példányainak szárított testéből áll. A színező alkotórész a kárminsav. Vörös, sötétvörös színű. Az élelmiszereknek eperszínű árnyalatot ad.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: cukorkák, desszertek, gyümölcskocsonyák, húskészítmények, italok, joghurtok
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 120 Kárminsav, kármin jelentése magyarul