Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: csomósodást gátló anyag, emulgeálószer, módosított keményítő, stabilizátor, sűrítőanyag
Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert
E-szám rövid leírása: Térhálósított és éterezett módosított keményítő. Előnye, hogy állományjavító tulajdonsága hatásosabb, mint a natív keményítőé.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: édes vagy pikáns töltelékek, gyümölcs készítmények, hűtött és fagyasztott készételek, levesek, majonézek, mártások, öntetek, szószok
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 1442 Hidroxipropil-dikeményítő-foszfát jelentése magyarul