Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: csomósodást gátló anyag, emulgeálósó, emulgeálószer, kelátképző anyag, lisztkezelőszer, nedvesítőszer, savanyúságot szabályozó anyag, stabilizátor, sűrítőanyag, szilárdítóanyag, térfogatnövelő szer

Nem kívánatos hatások: Vesebetegek számára a túlzott foszforbevitel nem javasolt.

E-szám rövid leírása: A foszfátok a természetben minden élő szervezetben előfordulnak. Az ipar foszfáttartalmú ásványokból állítja elő.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: gyümölcskonzervek, italporok, tejdesszertek, torták

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 341 Kalcium-foszfátok jelentése magyarul

Vidanet banner