Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: fényezőanyag, habosítószer, habzásgátló, kelátképző anyag, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, tömegnövelő szer, zselésítőanyag
Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert
E-szám rövid leírása: Az alginsav kálciumsója. Az alginátok a tengeri barnamoszatok fő szerkezeti elemei, a barnamoszatokban nátrium, kálium, kalcium és mangán sók keverékeként van jelen. Kalcium ionok jelenlétében gélt képez.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: desszertek, fagylaltok, gyümölcs készítmények, salátaöntetek, sütőipari töltelékek, szószok
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 404 Kalcium-alginát jelentése magyarul