Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, stabilizátor, sűrítőanyag
Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat.
E-szám rövid leírása: Bizonyos Ázsiában őshonos cserjék (Leguminosae család) törzséből és ágaiból származó szárított növényi nedv, amely főként poliszacharidokból áll. A nedv kinyeréséhez a szárak alsó részét vagy gyökerét bemetszik, amely ennek hatására nedvet bocsát ki.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: édesipari bevonatok, ízesített olaj emulziók, salátaöntetek
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 413 Tragantmézga jelentése magyarul