Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, stabilizátor, sűrítőanyag

Nem kívánatos hatások: Arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat.

E-szám rövid leírása: Bizonyos Ázsiában őshonos cserjék (Leguminosae család) törzséből és ágaiból származó szárított növényi nedv, amely főként poliszacharidokból áll. A nedv kinyeréséhez a szárak alsó részét vagy gyökerét bemetszik, amely ennek hatására nedvet bocsát ki.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: édesipari bevonatok, ízesített olaj emulziók, salátaöntetek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 413 Tragantmézga jelentése magyarul

Vidanet banner