Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: stabilizátor, sűrítőanyag
Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert
E-szám rövid leírása: A nátrium-karboxi-metil-cellulóz rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulóz karboxi-metil-éterének részleges nátriumsója. Az enzimesen hidrolizált karboxi-metil-cellulózt a karboxi-metil- cellulóznak a Trichoderma longibrachiatum (korábban T. reesei) által termelt cellulázzal végzett enzimes feltárásával állítják elő.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: étrendkiegészítők
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 469 Enzimesen hidrolizált karboxi-metil-cellulóz, enzimesen hidrolizált cellulózgumi jelentése magyarul