Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: stabilizátor, sűrítőanyag
Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert
E-szám rövid leírása: A nátrium-karboxi-metil-cellulóz termikus térhálósításával előállított anyag, amely vízben megduzzad anélkül, hogy feloldódna. A nátrium-karboxi-metil-cellulóz rostos növényi anyagból közvetlenül előállított cellulóz karboxi-metil-éterének részleges nátriumsója.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: asztali édesítőszerek (tabletták), szilárd étrendkiegészítők
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 468 Térhálós nátrium-karboxi-metil-cellulóz, térhálós cellulózgumi jelentése magyarul