E-számok, adalékanyagok

E 471 Zsírsavak mono- és digliceridjei jelentése

E 471 Zsírsavak mono- és digliceridjei jelentése magyarul az E-szám kereső alapján. Tudd meg, mi az E 471 Zsírsavak mono- és digliceridjei élelmiszer adalékanyag jelentése.

Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, habzásgátló, stabilizátor

Nem kívánatos hatások: Számos (akár nemkívánatos) anyag felszívódását megnövelheti.

E-szám rövid leírása: Az étkezési olajokban és zsírokban előforduló zsírsavak glicerin-monoésztereinek, -diésztereinek és -triésztereinek keverékeiből álló zsírban oldódó felületaktív anyag.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: reggeli gabonapelyhek, pékáruk, torták, jégkrémek, vajkrémek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 471 Zsírsavak mono- és digliceridjei jelentése magyarul