Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: Színezék

Nem kívánatos hatások: A gyártás során melléktermékként esetlegesen keletkező imidazolszármazék túl nagy mennyiségben az immunrendszerre káros lehet.

E-szám rövid leírása: A karamellek sötét barna vagy fekete színezékek, amelyeket szénhidrátok hevítésével állítanak elő. A barnulási folyamat elősegítésére, a megfelelő fizikai tulajdonságok kialakítására különféle reagenseket alkalmazhatnak, ammóniás karamell előállítása során ammóniumvegyületeket használnak.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: húskészítmények, mártások, sörök, szószok, üdítőitalok

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 150c Ammóniás karamell jelentése magyarul

Vidanet banner