Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: Színezék

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: Természetes bíborvörös színezék, sok ehető bogyós gyümölcs színanyagáért felelős. A színanyagot leggyakrabban szőlő héjából vonják ki, de más növényeket is használhatnak, pl. bodzát vagy vöröskáposztát. Az antociánok a kiindulási anyagban előforduló komponenseket is tartalmaznak, pl. szerves savakat, tanninokat, cukrokat és ásványi sókat. Alumíniumlakk formájában is használható.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: cukorkák, dzsemek, gyümölcs öntetek, szószok, üdítőitalok

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 163 Antociánok jelentése magyarul

Vidanet banner