Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: antioxidáns, emulgeálószer

Nem kívánatos hatások: Az alapanyagból kis mennyiségű fehérje bekerülhet a termékbe (pl. tojás, szója), amely arra allergiás személyeknél tüneteket okozhat.

E-szám rövid leírása: Állati vagy növényi eredetű élelmiszerekből fizikai eljárásokkal előállított foszfolipidek keveréke, ide tartoznak az enzimek felhasználásával kapott hidrolizált termékek is. Leggyakrabban szójából és napraforgóból állítják elő.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: csokoládék, édesipari termékek, instant porok, margarinok, öntetek, pékáruk

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 322 Lecitinek jelentése magyarul

Vidanet banner