Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: csomósodást gátló anyag, édesítőszer, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, tömegnövelő szer
Nem kívánatos hatások: Nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású.
E-szám rövid leírása: Cukoralkohol (poliol), amely a természetben pl. gyümölcsökben is megtalálható. Édesítő ereje a cukorénak kb. 50%-a. Az ipar gyümölcscukor és/vagy szőlőcukor hidrogénezésével, vagy erjesztéssel állítja elő.
Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: cukormentes csokoládék, keménycukorkák, rágógumik
Forrás: NÉBIH
Kiejtés
Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!
Link erre az oldalra: E 421 Mannit jelentése magyarul