Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: emulgeálószer, fényezőanyag, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, zselésítőanyag

Nem kívánatos hatások: Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású.

E-szám rövid leírása: A konjakliszt az Amorphophallus konjac ázsiai évelő növény gyökeréből előállított tisztítatlan nyers termék. A konjakgyantát a konjaklisztből vizes extrakcióval, a konjak-glükomannánt etanollal történő mosással állítják elő. Fő összetevőjük a vízben oldódó, nagy molekulatömegű poliszacharid, a glükomannán.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: aszpikok, fagyasztott dessszertek,szószok

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 425 Konjak jelentése magyarul

Vidanet banner