Adalékanyag funkciója az élelmiszerben: csomósodást gátló anyag, emulgeálószer, fényezőanyag, habosítószer, nedvesítőszer, stabilizátor, sűrítőanyag, tömegnövelő szer

Nem kívánatos hatások: nincs ilyen, nem ismert

E-szám rövid leírása: Rostos növényekből rostpépként előállított alfa-cellulóz feldolgozásával készített, tisztított, mechanikus úton porított cellulóz. A mikrokristályos cellulóz tisztított és részben depolimerizált cellulóz, amely úgy készül, hogy rostos növényi anyagból rostpépként előállított alfa-cellulózt ásványi savakkal kezelnek.

Példák az adalékanyag engedélyezett felhasználására: puffasztott snackek

Forrás: NÉBIH

Ha hasznosnak találod a jelentese.hu ingyenes szolgáltatásait, akkor oszd meg másokkal is, számunkra ez nagy segítség! Köszönjük!

  

Link erre az oldalra: E 460 Cellulóz jelentése magyarul

Vidanet banner